Розпочнуть харчування у школах нашого міста лише тоді, як у Кременчук надійдуть гроші держсубвенції, але чітких термінів не називають.
Із жовтня 2024 року учнів молодших класів харчуватимуть у школах безкоштовно. Гроші на шкільні обіди 1-4 класів виділили з держбюджету.
Про це повідомила пресслужба уряду.
В Уряді нагадують, раніше гарячими обідами забезпечували лише учнів пільгових категорій, а фінансування покривалося коштом місцевих бюджетів. Державна субвенція допоможе гарантувати належний рівень харчування для усіх учнів початкових класів, а також сприятиме формуванню правильних харчових звичок з раннього віку. Механізм розподілу коштів субвенції затверджений Кабінетом Міністрів України та забезпечить однакові умови для організації харчування в усіх закладах загальної середньої освіти країни.
У департаменті освіти Кременчука повідомили, що чекають грошей держсубвенції, а тоді будуть укладати договори. На три місяці в Кременчук має надійти 17 млн грн державної субвенції.
Планують, що учні 1-4 класів, які навчаються до 12.00, матимуть посилений сніданок, а ті, які йдуть на очні уроки з 12-ої години, матимуть обід.
Розпочнуть харчування у школах нашого міста лише тоді, як у Кременчук надійдуть гроші держсубвенції, але чітких термінів не називають.
Субвенція може бути використана як для придбання продуктів харчування, так і для оплати послуг кейтерингу та/або аутсорсингу. Основні умови для надання субвенції:
- Гаряче харчування організовується для всіх учнів початкових класів (1–4 класи).
- У закладі освіти організовано процес очного навчання або поєднується очне з дистанційним.
- Заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом.
- Розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для учнів 5-11 (12) класів.
- Усі процеси мають відповідати вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305, нормам НАССР та законодавству з питань безпечності та якості харчових продуктів.
Світлана Павленко
Фото ілюстративне