Кременчуцька газета
Kremenchuk, Poltava Oblast, Ukraine
Середа, 21 Квітня 2021
Facebook Twitter Instagram Кременчуцька газета на Youtube

Вы здесь

Полтавці презентували незвичайний рецепт заквашених слив: з часником та чорнобривцями

 

16 вересня 2019 16:30

Старовинний рецепт у макітрі. 

У рамках фестивалю «Опішня СливаФЕСТ», що відбувся в суботу, 14 вересня, організатори провели ряд тематичних та спортивно-квестових заходів та збирали давній рецепт маринування слив. Про це пише видання Зміст. 

Один з учасників, голова ГО «ВелоПолтава» Юрій Репало розповідає, що у квестах учасники відвідали вісім локацій, там відгадували загадки, доповнювали прислів`я, згадували українські пісні і отримували інгредієнти для рецепта – чебрець, часник, сіль, цукор, сливи, воду з джерела, оцет і макітру для закваски слив.

Завдяки своїм знанням, логіці, витривалості та бажанню перемогти велолюбителі віднайшли всі інгредієнти і показали своє вміння використовувати народні рецепти автентичної української кухні.

А потім вже на кулінарній сцені фестивалю велосипедисти замаринували у макітрі сливи відповідно до старовинного рецепта.

Втім, Юрій Репало говорить, що це ще на фінал історії:

«Готові сливи ми спробуємо взимку і поділимося враженням від давнього рецепта приготування оспіваних у літературі опішнянських слив».

Макітру зі сливами залишили на зберігання на опішнянській садибі зеленого туризму «Старий Хутір», щоб сливи дійшли до кондиції.

І вже взимку учасники велоквесту планують організувати похід вихідного дня, щоб відвідати садибу і зняти пробу з давньої страви зі слив, зробленої власноруч.

 

 

За матеріалами джерела

Підписуйся на розсилку новин на каналі Telegram. Дізнавайся першим найважливіші та найцікавіші новини!

Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube telegram Facebook Live
Если Вы нашли ошибку в тексте, выделите слово, нажмите CTRL+Enter и отправьте сообщение в редакцию

Інші новини

Афиша Кременчуга
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Также вы можете добавить свой комментарий.

Ми в Telegram

Підписатися