Кременчуцька газета
Середа, 9 Жовтня 2024
Facebook Twitter Instagram Кременчуцька газета на Youtube threads telegram

Ви є тут

Який мед найкраще підходить для випічки

4 лютого 2022 16:35

Мед є одним із компонентів численних рецептів випічки, тортів, пирогів, печива, пряників та інших десертів. До вибору інгредієнта слід підійти з великою відповідальністю – саме це гарантує запашний аромат, золотисту скоринку та незабутній смак.

Вибираємо сорт для випікання

Лідером у випічці по праву є гречаний мед. Він має особливий інтенсивний аромат, який з легкістю передається готовому продукту. Також його природний темний колір передається і тісту - у процесі випікання десерт набуває апетитної золотистої скоринки.

Також ви можете використовувати липовий або соняшниковий мед. Це два дуже солодкі сорти, які з легкістю замінять цукор. Тим самим вони зроблять десерт не тільки смачним, а й максимально корисним.

Деякі господині воліють використовувати мед із різнотрав'я. Він має унікальний аромат, абсолютно не схожий на жоден інший сорт - такий ефект досягається завдяки змішуванню відразу декількох медоносів у складі. Такий мед можна придбати в інтернет-магазині «Свій мед» sviymed безпосередньо у пасічника.

Яку випічку з медом можна приготувати?

Мед ідеально доповнить такі варіанти випічки:

  • хліб;
  • торт (особливо медовик та «Мурашник»);
  • пиріг (лимонний, яблучний, гарбузовий, горіховий, сирний та ін.);
  • печиво;
  • пряники (класичні або імбирні);
  • пахлаву;
  • пряник;
  • кекс;
  • штолен;
  • бублики;
  • тарт.

Зверніть увагу, що бджолопродукт доповнить будь-яке тісто – як із солодкою, так і з солоною випічкою. Наприклад, цибульний пиріг має не меншу популярність, ніж звичні яблучний або вишневий.

При цьому, зовсім неважливо, готуєте ви в духовці, на сковороді або в мультиварці - натуральний бджолороб прекрасно впишеться у будь-яку технологію.

Головна особливість тісту з медом – він не поглинає вологу на відміну від цукру. Як результат, випічка довше залишатиметься м'якою. Для порівняння «цукрові» десерти зачерствіють вже у перші пару днів.

Правила приготування випічки з медом

Перше правило, яке вам слід запам'ятати: мед солодший за цукор. Тому, якщо в рецепті зазначений другий варіант, то бджолопродукту слід використовувати трохи менше (приблизно на 25%). Одна склянка цукру еквівалентна ⅔ склянки меду.

Друге правило: пам'ятати про те, що мед не «любить» високі температури. Тому в процесі випікання таких десертів не рекомендується перевищувати температуру +180 градусів. Навіть якщо в «цукровому» рецепті вказано 200-230 градусів.

Третє правило: через зменшення температури час приготування рекомендується збільшити порівняно зі стравами на основі цукру (приблизно в 1,5 рази).

В іншому технологія виготовлення випічки з медом нічим не відрізняється від будь-яких інших рецептів. Можете експериментувати з різними сортами та пропорціями – можливо, вам вдасться винайти цей ідеальний варіант.

На правах реклами

Підписуйся на розсилку новин на каналі Telegram. Дізнавайся першим найважливіші та найцікавіші новини!

Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube telegram Facebook Live
Якщо Ви знайшли помилку в тексті, виділіть слово, натисніть CTRL + Enter і відправте повідомлення в редакцію

Інші новини

Афиша Кременчуга
Ви сповіщаєте про хибодрук в наступному тексті:
Щоб надіслати повідомлення натисніть кнопку "Сповістити про хибодрук". Також можна додати коментар.

Ми в Telegram

Підписатися