Кременчугская газета
Kremenchuk, Poltava Oblast, Ukraine
Пятница, 15 Ноября 2019 года
Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube

Вы здесь

Цукерками без цукру, рекордним круасаном та Мавкою - чим хвалилися у «Лукас» до 20-річного ювілею

 

8 ноября 2019 14:35

Компанія займає 4 місце за обсягом продажу солодощів в Україні.

Днями відома в Україні та світі кондитерська компанія «Лукас», що була заснована у Кременчуці, святкувала своє 20-річчя. У честь цього дня  відкрили електронну стеллу у вигляді карти світу, на якій яскравими точками світяться країни, куди компанія поставляє свою продукцію. На сьогодні таких точок 52, і, як сподіваються на підприємстві, їх кількість продовжуватиме збільшуватися. 

У честь ювілею за стіни солодкої компанії запросили журналістів. Спершу повели до приміщення музею, де згадали історію розвитку кондитерської справи у Кременчуці. Розпочалася вона ще за часів царя Олександра ІІ. Показали перші старі самовари (згодом вони стали символом «Лукас»), і перші обгортки з шоколаду та цукерок, ще довоєнних часів. Серед збережених обгорток шоколаду та солодощів вирізняються цукерки «Дети-шалуны», де на етикетках зашифровані різноманітні ребуси.

Найперша у Кременчуці кондитерська фабрика була розташована по вулиці Київській. У роки війни її зруйнували, однак згодом запрацював кондитерський дім Силаєва, будівля якого, досі знаходиться у центрі міста.

Саме ж підприємство «Лукас» заснували 6 листопада 1999 року. Компанія пройшла шлях від орендованої пекарні площею у 32 кв м, де випускали перше пісочне печиво - до потужного підприємства. Зараз тут виготовляють біля 100 найменувань солодощів, включаючи печиво, цукерки, круасани, тістечка і бісквітно-кремову продукцію.

Як розповіла керівник департаменту маркетингу «Лукас» Людмила Боталова, компанія займає 4 місце за обсягом продажу солодощів в Україні та постійно розвиває ринки збуту, відкриває нові країни!

Далі журналістам наочно показали, за яким же принципом виготовляють цукерки з грильяжним корпусом. Спершу їде великий конвеєр з арахісом, далі його направляють у солодку карамель, після чого по конвеєру вони формуються на цукерки та занурюються у кондитерську глазур. Після чого вони охолоджуються та запаковуються. Далі цукерки фасують по ящиках, після чого ті потрапляють на склад готової продукції, а потім і на полиці  магазинів.

Показали і як їде по конвеєру сформована цукерка «Тузя», великою версією якої у цьому році встановили Український рекорд до Дня міста (вага гігантської цукерки складала 587 кг). У її вмісті – спеціальний грильяж із соняшникового насіння, патоки та глазурі. 

Хвалилися і новинкою - «Мавка», де у двошаровій цукерці поєднали арахіс, карамель та родзинки. 

Упродовж однієї зміни у середньому звідси виходить близько 16 тонн цукерок.

Представники компанії зауважують: арахіс та більшість горіхів підприємство отримують з-за кордону. Загалом же в Україні купують 60% сировини та 40% – надходить з-за кордону.

У сусідньому цеху– виготовляють круасани. Із ними тут морочаться більше, ніж вправні господині. Адже вже сформовані круасани кладуть у спеціальні камери своєрідного очікування  - на 5 годин. У них вони «підходять». Далі круасанчики випікають і тільки після цього наповнюють різноманітними начинками.  Із шарованого тіста роблять і хрусткі «вушка». Свого часу таке вушко, як і найбільший випечений в Україні круасан, також потрапило до української Книги Рекордів.

На цьому компанія зупинятися не планує.

Окрім різноманітних солодощів до Дня народження компанії підготували новинку: енергетичний батончник «Pavline», який не містить цукру, глютену та барвників. Як прокоментували тут, цього вимагає попит сучасності.

За словами засновника виробничо-торгової компанії «Лукас» Віталія Лукацького, поміж головних перемог та цілей підприємства – важливо вміти працювати над помилками.

«Це завжди найважче. Роздивитися проблему «під мікроскопом», тоді її виправити – і щоб результат був не лише на словах. Думаю, це також допомогло нам здобути успіх та надало можливість відкрито  конкурувати з іншими виробниками солодощів в Україні та світі», - поділився він.

На сьогодні потужність підприємства складає 2 тис 500 тонн на місяць. А стабільна робота забезпечує податкові відрахування  та сприяння соціальним програмам, зокрема, допомозі комунальному підприємству «Спецсервіс-Кременчук».

Важливим показником вважають і середню зарплатню у 15-18 тис грн. І малу текучість кадрів.

«У День народження, 6 листопада, на підприємстві  дипломами та грошовими преміями привітали 25 осіб – тих, хто працює тут вже 10 років. Наша ціль – бути одними із кращих серед роботодавців», – розповів заступник директора з виробництва Павло Абрамов.

Зазначимо, що завітати на аналогічні екскурсії до підприємства солодощів можуть учні міста та  сусідніх містечок.

 

 

Ліна Романченко

фото Кирило Воронцов

відео Олексій Орлов

 

Підписуйся на розсилку новин на каналі Telegram. Дізнавайся першим найважливіші та найцікавіші новини!

Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube telegram Facebook Live
Если Вы нашли ошибку в тексте, выделите слово, нажмите CTRL+Enter и отправьте сообщение в редакцию

Другие новости

Афиша Кременчуга
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Также вы можете добавить свой комментарий.

Мы в Telegram

Подписаться