Пряма мова.
Кременчуцька компанія «ILONA» є одним із лідерів випуску бездріжджової лінійки хлібів і лаваша в Україні. Підприємство було засновано у 2009 року. З роками підприємство зростало, бо його продукція набувала популярності.
Про це сьогодні засновник компанії «ILONA» Арман Саргсян розповів очільнику Полтавщини Філіпу Проніну, який разом з очільником міста Віталієм Малецьким та новим керівником Кременчуцької РВА Олександром Аленіним відвідав підприємство.
Він каже, що вірменський лаваш - основний продукт компанії і лідер продажу! Тож саме з його виробництва А.Саргсян і розпочав екскурсію.
Він не лише розповів, як виготовляється лаваш, а й зазначив, що компанія «ILONA» на сьогодні має найбільші потужності з виробництва лаваша та реалізує вона його по всій Україні через такі відомі мережі, як «Маркетопт», «АТБ», «Файна марка» та інші.
«А який термін його зберігання?»,- поцікавився Ф.Пронін.
«Лаваш можна зберігати до року. В сухому вигляді… Потім, якщо ви захочете споживати цей хліб, то його слід збризнути водою і він стає таким же смачним, ароматним, як після печі»,- відповів А.Саргсян.
Але не лавашом єдиним славна кременчуцька компанія «ILONA».
Тут виготовляють велике різноманіття крафтових хлібів.
«Та сам Арман також пече хліби»,- підключився до розмови мер міста Віталій Малецький і почув від засновника компанії, що він не збирається зупинятися на досягнутому і має ще багато планів, які прагне реалізувати у найближчі кілька років.
При цьому, наразі, на заваді стає війна і те, що багато працівників компанії вже призвані служити у ЗСУ і захищати Україну.
А серед останніх новинок компанії - ліванський хліб, альтернатива звичному лавашу, але ще м'якший, ніжніший та еластичніший!
Ліванський хліб виготовлений із ніжного тіста на заквасці, що надає йому неперевершеного смаку та аромату. Він ідеально підходить як для сервірування разом із основними стравами, так і як основа для найрізноманітніших закусок. Гнучка і м’яка текстура ліванського хліба дозволяє з легкістю загортати в нього будь-яку начинку, створюючи кулінарні шедеври як для домашнього столу, так і для професійної кухні.
Особливістю цього хліба є невеликий внутрішній «комірець», який чудово утримує начинку, запобігаючи витіканню соків чи соусів. Це робить його незамінним для приготування закусок з овочами, м’ясом, сирами або солодкими додатками.
Вже завершуючи екскурсію виробництвом журналісти запитали Філіпа Проніна про враження від побаченого.
«Дуже цікаве підприємство, підприємство вже працює 15 років, виготовляє лаваші і доставляє їх майже по всій країні. Продукція смачна, особисто куштую, полюбляю і рекомендую»,- сказав керманич Полтавщини.
Олег Булашев
Відео Ігоря Борисевича