Кременчугская газета
Kremenchuk, Poltava Oblast, Ukraine
Среда, 20 Марта 2019 года
Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube

Вы здесь

Перед Новим роком Свині: Уляна Супрун порадила їсти мінімум червоного м’яса

 

14 декабря 2018 16:45

"Додавайте до раціону більше рослинної їжі".

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала рідше їсти червоне м'ясо, щоб зменшити ризик захворювання на серцево-судинні хвороби та рак.
Про це йдеться в повідомленні на сторінці Супрун у соціальній мережі Facebook.

"Є й багато причин, щоб рідше їсти червоне м‘ясо, зменшувати розмір порцій та намагатись замінити його рослинними продуктами. Особливо це стосується процесованого м‘яса. Люди, які регулярно їдять великі порції червоного і процесованого м‘яса, частіше хворіють на серцево-судинні хвороби, рак і передчасно помирають", - йдеться в ньому.

Зазначається, що до червоного м‘яса відносять м‘ясо ссавців: передусім, свинину, яловичину і баранину. М‘ясо птиці до цього переліку не входить.

У повідомлені також зазначається, що якщо вживати таке м‘ясо щоденно та 50 грамів чи більше — ризики появи раку товстої кишки зростає на 18%.

"Щодо червоного м‘яса, безпосередніх точних вказівок на зв‘язок м‘яса і раку наразі недостатньо. Червоне м‘ясо відносять до “ймовірно карциногенних речовин“", - додала Супрун.

Також в повідомленні наведено рекомендації для зменшення ризиків від вживання червоного м‘яса:

Готового червоного м‘яса радять їсти не більше 70 грамів на день, або порцію розміром з долоню. Також не бажано вживати його кожного дня.

Намагайтесь повністю відмовитись або мінімізувати вживання процесованих м‘ясних продуктів — не частіше 3-х разів на тиждень та не більше 50 грамів на день, якщо відмовитись важко.

Правильно обробляйте м‘ясо — запікайте, тушкуйте і відварюйте.

Додавайте до раціону більше рослинної їжі. Робіть дні без м'яса, збагачуйте раціон бобовими, горіхами. Якщо їсте м‘ясо — завжди супроводжуйте страву гарніром з овочів, а не смаженою калорійною їжею чи штучними жирними соусами.

Будьте фізично активними і підтримуйте здорову вагу — це значно знижує ризик низки хвороб, зокрема пов‘язаних із м’ясом.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповідала про користь квашених продуктів.

 

 

Аріна Алініна
 

Подпишись на нас

Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube telegram Facebook Live
Если Вы нашли ошибку в тексте, выделите слово, нажмите CTRL+Enter и отправьте сообщение в редакцию

Другие новости

Афиша Кременчуга
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Также вы можете добавить свой комментарий.

Мы в Telegram

Подписаться