Кременчуцька газета
Kremenchuk, Poltava Oblast, Ukraine
Понеділок, 25 Жовтня 2021
Facebook Twitter Instagram Кременчуцька газета на Youtube

Вы здесь

Ольга Сумська у Кременчуці згадала улюблену страву та розповіла про відпочинок, який знімає негатив

26 червня 2021

Спекотного літнього вечора 25 червня у Кременчуці дали спектакль за легендарним романом Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита». На сцені міського Палацу культури виступала в ролі Маргарити Народна артистка України Ольга Сумська. Перед спектаклем вона дала ексклюзивне інтерв’ю Кременчуцькій газеті.

В якому віці ви прочитали роман «Майстер і Маргарита», чи зразу він вам сподобався?

- Чесно кажучи, я його не зрозуміла. Ще студенткою, тоді його важко було знайти, тож книгу передавали з рук в руки. У той час ним всі захоплювались, саме для мене він був загадковим та містичним. Але я не відчула глибину цього роману. Коли подорослішала, то мені випала честь зіграти Маргариту в цьому прекрасному творі. Пам’ятаю, що вперше  випала нагода в 35 років з трупою Незалежного українського театру, в Ялті. На той момент, я вже відпрацювала в Театрі Лесі Українки. Знаєте, ця роль і досі мене надихає, адже сильна енергетика, яку заклав автор в образ Маргарити, відчутна і зараз. Тож з насолодою поринаю в ці сильні почуття головних героїв. Цей роман набирає обертів. Інтерес до нього зростає не лише серед дорослих, а й серед молодого покоління.

- Які ще твори Булгакова вам подобаються?

- «Біла Гвардія», «Собаче серце», всі, майже всі. Всі його твори - вони є бездонними. В них можна знаходити нові глибини, дивлячись, яка режисура, задумка. Але ж над «Майстром і Маргаритою» Булгаков працював майже половину свого життя. Він так і помер, не завершивши роман. Його закінчила Олена Сергіївна - його дружина. Я думаю, що вона з неабиякою любов’ю підійшла до написання, не дивно, що образ Маргарити було змальовано саме з неї.

- Серед акторів ходять чутки, що роман містичний і роль в спектаклі якось відображається в житті. Як ви ставитесь до цього?

- Не вважаю, що він містичний. Якщо працювати натхненно, з віддачею, то все буде добре. Треба не боятися, а ставитись з повагою до автора і до самого твору.

- Нещодавно ви були в Одесі, відпочивали на морі. Який відпочинок ви любите більше?

- Взагалі мрію відпочити хоча б тиждень, але маю дуже складний графік. Є трохи часу перед виставами, тож там дві годинки, там дві. Вчора проїжджали Південне (там зупинились), нещодавно були і в Одесі. Це допомагає тобі переключитися від тяжкого графіку. Адже я сідаю в автобус, потім на потяг, на сцену - часу на відпочинок майже немає. Тож побачити море хоча б на годинку - щастя. Морські хвилі знімають увесь негатив. Тому плануємо поїхати всією родиною, але поки що думаємо, куди. Для нас немає різниці море чи гори, адже і там, і там ми будемо щасливі. Але за нашою родинною традицією, ми могли б поїхати в Карпати, покупатися у річці Прут.

- Чи подобається вам дачний відпочинок?

- Ви знаєте, так. Я росла в селі, тож знаю, як полоти город, доглядати за ним та збирати колорадських жуків. До речі, моя баба ніколи не використовувала хімікати, вона кропила всіх комах перцем. Це прекрасно, адже ті овочі та фрукти, що збираєш власноруч, навіть пахнуть інакше - селом. Ви знаєте, ми скучили за такими продуктами, бо вони залишились тільки в наших бабусь. Тому, якби був вільний час, я б може і посіяла б якусь зелень, свій город. Але ж за нашим графіком не встигаєш. Ми можемо приїжджати на свою дачу лише два рази на місяць, хоча там чудово. Ми любимо там релаксувати. Для мене краще, коли дача знаходиться близько. Однак є люди, наприклад, мої друзі, вони їздять за 100 кілометрів, там у них город. Не знаю, як вони встигають там все робити. Тому що сьогодні можна приїхати, посадити картоплю, а потім повернутися через два-три тижні, а її вже викопали інші. Навіть таке буває.

- Яка фірмова літня страва вашої родини?

- Не можу не поділитися з вами рецептом - це холодний борщ (холодник). На мою думку, це найсмачніша страва. Вона готується з бурячків, які потрібно відварити, почистити. Коли бульйончик охолоне і бурячки також, ми їх натираємо. Після ріжемо свіжу зелень, огірок, помідор, будь-яка зелень. Це така смакота, зі сметанкою, особливо у спекотний день. Думаю, що це такий певний наш бренд. Взимку гарячий борщ, а влітку - холодний.

- Які побажання можете передати кременчужанам?

- Щиро бажаю вам міцного здоров’я, імунітету - це дуже важливо у наш час. А також не забувайте приходити до нас у театр, адже ми, за локдаун, скучили за нашим глядачем.

Тож до зустрічі у театрі, друзі!

Нагадаємо, прихильники М.Булгакова побували в театрі-вар’єте чорної магії.

 

Світлана Павленко

Фото, відео Олександра Попенка

Если Вы нашли ошибку в тексте, выделите слово, нажмите CTRL+Enter и отправьте сообщение в редакцию
Афиша Кременчуга
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Также вы можете добавить свой комментарий.

Ми в Telegram

Підписатися