Кременчугская газета
Kremenchuk, Poltava Oblast, Ukraine
Суббота, 17 Августа 2019 года
Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube

Вы здесь

Пережити спеку: чого дотримуватися кременчужанам, щоб не стати її жертвами

 

12 июня 2019 10:45

У спеку організм стрімко втрачає воду, в результаті чого кров стає густішою, а її циркуляція ускладнюється.

Спека наближається до кременчужан. За словами медиків, при такій температурі з 11 ранку до 16 -ї можна легко отримати тепловий або сонячний удар. Його ознаки - головний біль, підвищення температури, запаморочення, почервоніння шкіри на обличчі та шиї. Аби цього не сталося, експерти радять правильно захищати себе від сонячних променів, під час перебування на відпочинку, намагатися бути більше у тіні, вживати не менше 2-2,5 літрів води.

Та однією із немаловажливих проблем є утворення тромбів у крові. Уникнути в спеку тромбоутворення допоможе звичка пити багато рідини і вживати продукти, що розріджують кров.

Утворення тромбів - бич сучасного людства, спровокований великою кількістю причин, перш за все, низькою фізичною активністю і неправильними харчовими звичками, а також тим фактом, що сучасна людина катастрофічно мало п'є чистої води.

Фахівець нагадує: у спеку організм стрімко втрачає воду, в результаті чого кров стає густішою, а її циркуляція ускладнюється. Через це ризик тромбоутворення зростає в рази, що загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям, застоями в венах, збоями в роботі серця, головного мозку, внутрішніх органів і т.д.

«У спекотну погоду обов'язково пити багато і часто. Кожні 15-20 хвилин робіть по 3-4 ковтка води. Так ви не допустите зневоднення. Намагайтеся не пити занадто холодну воду, так як вона може викликати спазм шлунка, а різниця температур буде сприяти більш рясного потовиділення», - попередила експерт.

Щоб не провокувати утворення тромбів, рекомендується виключити з літнього меню продукти, які «загущають» кров. Перш за все, це червоне м'ясо і м'ясний бульйон, будь-які ковбаси і консерви, копчені і солоні продукти, вершкове масло, білий хліб і здобна випічка.

Замість цього варто їсти більше риби і морепродуктів, салати з додаванням оливкової, соняшникової та лляного масел, а також ягід і цитрусових, які знижують в'язкість крові.

«У спеку також варто бути обережними з відварами лікувальних трав. Наприклад, такі поширені в медицині трави як деревій, звіробій, валеріана, кропива підвищують в'язкість крові, тому влітку від них краще відмовитися», - попередила лікар.

 

 

Аріна Алініна

за матеріалами ГолосUA

Подпишись на нас

Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube telegram Facebook Live
Если Вы нашли ошибку в тексте, выделите слово, нажмите CTRL+Enter и отправьте сообщение в редакцию

Другие новости

Афиша Кременчуга
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Также вы можете добавить свой комментарий.

Мы в Telegram

Подписаться