Кременчуцька газета
Kremenchuk, Poltava Oblast, Ukraine
П'ятниця, 18 Червня 2021
Facebook Twitter Instagram Кременчуцька газета на Youtube

Вы здесь

Як вибрати морозильну камеру

 

 

18 травня 2021 12:20

 

Вибір і купівля нової побутової техніки завжди трохи хвилює, хоча справа ця дуже приємна. Адже серед безлічі варіантів потрібно знайти саме такий пристрій, який за основними параметрами підійшов би для вашого дому і задовольнив би вас і габаритами, і набором функціональних можливостей, і вартістю, і дизайном. Морозильні камери, купівельний попит на які з кожним роком зростає, ще не стали звичними у кожному господарстві, то ж для початку необхідно розібратися з тим, на що звернути увагу перед покупкою.  

 

Для чого потрібна морозильна камера 

 

Більшість сучасних холодильників обладнані вбудованою морозильною камерою, проте іноді її буває недостатньо, щоб задовольнити потреби господарства. Великі сім’ї й ті, хто любить купувати продукти оптом, щоб заощадити; садівники, які хочуть зберегти свою продукцію; мисливці, що час від часу добувають велику кількість м’яса і повинні забезпечити його свіжість та й просто передбачливі люди часто приходять до висновку, що їм для більшого спокою не завадить додатковий об’єм морозилки. А іноді, на жаль, трапляються обставини, коли деякий час немає змоги або небажано їхати в супермаркет за улюбленими продуктами. Якщо ж у вас є навіть маленька морозильна камера, окрім вбудованої в холодильник – можливість запастись продуктами вирішується набагато простіше. 

 

Вертикальна морозильна камера для побутового використання – низькотемпературна шафа, яка зовні схожа на звичайний холодильник. Завдяки наявності полиць, скриньок та контейнерів у ній дуже зручно зберігати заморожені продукти. У порівнянні з горизонтальною морозильною камерою, яку частіше називають скриня морозильна, вона економить простір, бо займає менше місця. Проте мінусом є невеликий корисний об'єм вертикальних морозилок та неможливість зберігання в них крупногабаритних брикетів і упаковок. Крім цього, при відкриванні дверцят вертикальних морозильних камер витіснення холоду теплим повітрям негативно вливає на стабільність низької температури. 

 

Для самотньої людини комбінованого холодильника з морозильною камерою може бути цілком достатньо, однак для великої родини з дітьми окрема морозильна камера стане дуже практичним придбанням.

 

Тому, якщо ви маєте достатню для цього площу, краще купити морозильну камеру горизонтальну або морозильну скриню.

 

Переваги та недоліки морозильної скрині

 

Морозильні скрині – це досить великі ємності квадратної або прямокутної форми, які через свої розміри частіше стоять в гаражі, підвалі або коморі.

 

Їх перевагою є:

 

 

  •  Висока місткість, яка дозволяє зберігати навіть об'ємні заморожені продукти, – наприклад, велику рибину або окіст.

 

  •  Під власною вагою кришка морозильної скрині щільно примикає до короба, що виключає ймовірність проникнення всередину теплого повітря.

 

  •  Цей тип морозильної камери відкривається зверху, а це означає, що низька температура краще утримується в камері (згідно з законами фізики, холодне повітря не піднімається вгору, а переміщується донизу).

 

  •  Оскільки при відкриванні дверцят горизонтальної морозильної камери втрачається менше холодного повітря, скриня дешевша в експлуатації – на відновлення низької 

 

 

температури потрібно менше енергії та часу.

 

 

 

 

Недоліком морозильних скринь є те, що вони займають велику площу, а також мають не досить зручну організацію внутрішнього обсягу, яка ускладнює доступ до потрібних продуктів. Щоб дістати упаковку, яка зберігається на дні, іноді доводиться тимчасово викласти весь вміст скрині. Проте можна придбати спеціальні кошики для розділення різних видів заморозки, що значно покращить зручність в користуванні скринею.

 

Основні параметри морозильної камери 

 

 

  •  Енергоспоживання 

 

 

Морозильна камера працює цілодобово, тому при її покупці дуже важливо враховувати параметри споживання електроенергії. При сьогоднішніх високих тарифах клас енергоспоживання стає одним з найважливіших критеріїв при виборі побутової техніки.

 

Кожна модель має клас, що позначається латинськими буквами від А до G. Найвищий рівень енергоефективності мають моделі, позначені літерою А.

 

Морозильні камери з низьким класом енергоспоживання коштуватимуть дорожче, але різниця в ціні скоро окупиться меншими витратами на електроенергію. Тому при покупці вибір краще зупинити на моделях з маркуванням А +, А ++ і вище. Придбання енерговитратної техніки нерентабельне.

 

 

  •  Система розморожування

 

 

Основних варіантів розморожування у морозилок, як і у холодильників, два: ручне розморожування або система No Frost (морозильні камери сухої заморозки). Морозилки з ручною системою розморожування дешевші, але пару раз на рік їх необхідно відключити від розетки і розморозити до повного очищення від льоду. Морозилку із системою No Frost, що в перекладі означає «без інею», розморожувати не знадобиться. Проте слідкуйте, щоб продукти в такій морозильній камері були добре упаковані – в іншому випадку вони будуть зневоднені.

 

 

  •  Кліматичний клас

 

 

Температура зовнішнього середовища, в якому буде встановлена морозилка, обумовлює такий показник, як кліматичний клас морозильної камери. Кліматичні класи мають своє позначення і кордони температур, в яких допустима експлуатація морозильної камери:

 

cубнормальний клас (SN) – від +10 до +32 градусів;

 

нормальний (N) – від +16 до +32°;

 

субтропічний (ST) – від +18 до + 38°;

 

тропічний (T) – від +18 до +43°.

 

Об'єм

 

Ширина морозилок із вертикальним завантаженням становить 55 або 70 см, а глибина – зазвичай 60 см. Головні відмінності стосуються висоти. Залежно від неї вертикальні морозилки діляться на кілька груп:

 

 

  •  висотою до 85 см (розділені на три відсіки з полицями або ящиками); 

 

  •  до 1 метра (укомплектовані трьома ящиками і полицею);

 

  •  120-150 см (з шістьма незалежними один від одного відділеннями);

 

  •  до 170 см (мають 7 полиць або ящиків);

 

  •  180-сантиметрові моделі (8 відділень для зберігання заморожених продуктів).

 

 

Корисний об'єм вертикальної морозильної камери може становити від 100 до 400 літрів. Але занадто щільно наповнювати її продуктами не рекомендується – щоб в роботі морозилки не виникло збоїв, бажано залишати в кожному відділенні трохи вільного місця для циркуляції холодного повітря.

 

Висота горизонтальних морозильних скринь незмінна - 85 см. А ось по ширині та довжині вони можуть бути різними –  корисний об'єм скринь коливається від 100 до 600 літрів.

 

Панель управління

 

Механічний тип управління звичний, надійний і простий. Мінусом вважається його недостатня точність. Електронне управління дозволяє точно встановити бажану температуру і стежити за показниками в морозильній камері. Морозилки з електронною панеллю більш чутливі до перепадів електроенергії, тому їх рекомендується підключати до мережі через спеціальні захисні автомати.

 

Швидка заморозка

 

Щоб продукти якомога краще зберегли свої корисні якості та вітаміни, їх потрібно заморожувати якнайшвидше. Домогтися цього можна лише різким зниженням температури у морозильній камері до 25-34 градусів нижче нуля. Такий режим заморозки називається суперзаморозка або SuperFrost. Він автоматично, швидко та з максимальною якістю заморожує вміст морозилки.

 

Активувати цю функцію потрібно до того, як ви помістите продукти в морозильну камеру.

 

Дизайн

 

Морозильні камери, як і холодильники, можуть бути вбудованими й такими, що розміщуються окремо. Вбудовану морозилку приховують за декоративними панелями. Тим, кому важлива гармонійність дизайну техніки та інтер'єру, варто зупинити свій вибір саме на вбудованій моделі, яка ідеально впишеться в стиль кухні. Вбудованими бувають тільки вертикальні морозилки. Недоліком можна вважати їх малий об’єм та невеликий модельний ряд, проте, якщо вам важливо, щоб морозилка стояла на кухні й при цьому не впадала в очі, вибирайте саме вбудовану модель. На такі морозильні камери ціна вища, але краса вимагає жертв.

 

Окремо розміщені моделі не так гармонійно вписуються в інтер'єр, як вбудовані, проте коштують такі морозилки дешевше. Основні кольори морозильних камер «соло»  - білий і нержавіюча сталь. Але існують й інші кольорові гами.

 

Шукайте – і ви обов’язково зможете купити морозильну камеру своєї мрії!

На правах реклами

Підписуйся на розсилку новин на каналі Telegram. Дізнавайся першим найважливіші та найцікавіші новини!

Facebook Twitter Instagram Кременчугская газета на Youtube telegram Facebook Live
Якщо Ви знайшли помилку в тексті, виділіть слово, натисніть CTRL + Enter і відправте повідомлення в редакцію

Інші новини

Афиша Кременчуга
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Также вы можете добавить свой комментарий.

Ми в Telegram

Підписатися